İki Toplumlu Klasik Müzik Konseri

KONSERİ CUMHURBAŞKANI AKINCI’NIN EŞİ MERAL AKINCI VE RUM YÖNETİMİ BAŞKANI ANASTASİADİS’İN EŞİ ANDRİ ANASTASİADİS DE İZLEYECEK

 Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum genç müzisyenler, İki Toplumlu Kültür Teknik Komitesi’nin himayesinde, yarın akşam, Antonio Vivaldi’nin “Dört Mevsimi”ni icra edecekleri bir konser verecekler. Sosyal ve kültürel buluşmalar çerçevesindeki konser sırasında, iki toplumdan fotoğraf sanatçılarının eserleri de sergilenecek.

Konseri Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in eşi Andri Anastasiadis da izleyecek.

İki Toplumlu Kültür Teknik Komitesi’nden yapılan açıklamaya göre konser, saat 20.30’da Lefkoşa’nın Rum kesiminde bulunan Baf Kapısı Pallas Tiyatrosu’nda gerçekleşecek.

Liderlerin sosyal ve kültürel etkinliklerde buluşmaları kapsamında Cumhurbaşkanı Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis, eşleri ile birlikte ilk olarak geçen yaz Limasol’da bir tiyatro oyununu izlemişlerdi. Daha sonra ise Mağusa Othello Kalesi’nde birlikte konser dinlemişlerdi.

Baf Kapısı Pallas Tiyatrosu’nda yarın akşam yer alacak etkinlikte Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum genç müzisyenler Vivaldi’nin “Dört Mevsim” isimli eserini icra ederken, iki toplumdan genç fotoğraf sanatçıları da Kıbrıs’ın dört mevsimini yansıtan eserlerini sergileyecek.

Eserleri sergilenecek olan fotoğraf sanatçıları: Ahmet Dağbaşı, Duyal Tüzün, Emel Sefer, Mehmet Yakup, Nihan Güneş, Nuray Tuncel, Tijen Erol, Yıldız Özkan, Yıltan Taşçı, Zerrin Erdilek, Andriana Malikidi, Anthi Aleksandru, Hristakis Saeidis, Kostas Amerikanos, Kullis Arkatitis, Meropi Theoklitu, Nassim Eloud, Romos Kotsonis olarak açıklandı.

 

http://haberkibris.com/iki-toplumlu-klasik-muzik-konseri---2016-05-04.html