Tijen Erol Yakup

07/04/2014

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Buyuk Han στη Λευκωσία το 2013. Δύο παλιοί φίλοι συναντιούνται μετά από καιρό. Λατρεύω αυτή τη φωτογραφία, γιατί είναι τόσο φυσική και δείχνει τα πραγματικά συναισθήματα αυτών των αληθινών φίλων.

Ημ. Γέννησης: 2.11.1966

Σπουδές: METU – Μηχανολογία BS, Τουρκία, MBA από Πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου, Κύπρος, Γραφικές Τέχνες – Kensington and Chelsea College, Φωτογραφία – Central Saint Martins College. Από το 2006 ασχολούμαι με τη φωτογραφία ερασιτεχνικά.

Επιρροές: Όταν ο αδελφός μου μου χάρισε τη φωτογραφική μηχανή του. Ήταν αποφασιστική στιγμή για μένα γιατί τότε άρχισα να ασχολούμαι σοβαρά με τη φωτογραφία. Επίσης, παρακολουθώ τη δουλειά πολλών φωτογράφων ανά τον κόσμο αλλά ο Άρα Γκιουλέρ είναι ένας του οποίου τη δουλειά θαυμάζω ιδιαίτερα.

High: Όταν μου απονεμήθηκε το Χάλκινο Μετάλλιο της FIAP στην Ελλάδα και έτσι έγινα η πρώτη Τουρκοκύπρια φωτογράφος που κέρδισε μετάλλιο της FIAP. Ο διαγωνισμός είχε θέμα την ειρήνη και τα δικαιώματα των παιδιών.

Low: Όταν η μητέρα μου έπαθε εγκεφαλικό και αναγκάστηκα να αφήσω τη φωτογραφία για να είμαι κοντά της.

Tip: Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια ιστορία ή/και συναίσθημα σε μια φωτογραφία. Επίσης στην ψηφιακή φωτογραφία, όταν βγάζεις φωτογραφίες από την αρχή σε B&W RAW, έχεις την ευκαιρία να μάθεις και να κρίνεις το φως στη φωτογραφία καλύτερα. Όταν βγάζεις έγχρωμη φωτογραφία, αν δεν ξέρεις πώς να διαβάσεις το ιστόγραμμα, μπορεί να μην αναλύσεις σωστά την υπέρ/υπο-έκθεση της φωτογραφίας.

Source: http://www.parathyro.com/tijen-erol-yakup/